Tirpák Mihály Blog

Készítettem dalokat a mesterséges inteligencia segítségével

2024. április 29. - Tirpák Mihály

Ma megjelent az első AI dalaim, amit a mesterséges intelligencia segítségével készítettem, ezért is kapta a dalgyűjtemény az AI címet. Azon belül a régi dalomat is feldolgoztam AI segítségével. Ez az első dalgyűjteményem, ami eltér a szokásos Hip-Hop iránytól, inkább főként pop stílusú számokat tartalmaznak.

tirpak_mihaly_ai.png

Az AI amúgy is manapság népszerű, mindenki erről beszél

Tovább

Következő állomás: Nyíregyháza-Sóstó

Mai napon kinn voltam az iskolával Nyíregyháza egyik legismertebb üdülőhelyen, Sóstón. Körben jártuk a tópartot és láttunk csodálatos épületeket is. Igazából egy nyomozói túra volt, hogy minél jobban ismerjük meg a város egyik jelentős helyét. Időjárás szempontól októberinek tűnt április végén.

img_20240425_100753.jpg

Az első megálló a Tófürdő előtti biciklifa volt, mely nyolc ággal és tizennyolc kerékkel rendelkezik, ez egy dísz bicikli tárolóhely. Egészen jó ötletes, majd utána mentünk egy kőhöz, amin azok a nevek szerepelnek, akik kezdeményezték a sóstói platánfák ültetéseket.

Tovább

Tervek az év második felében

Tervezem a teljes erő visszatérésem a YouTube-ra csak kicsit másképp. Egy részt nem fogok gyártani új videókat az LRF-re, így az LRF Média Csoport végleg kikapcsolódik a fiktív rádiókkal együtt. Főként a Tirpák Mihály és Tirpák Mihály TV Idents csatornával, valamint a bloggal is szeretnék foglalkozni.

tirpak_mihaly_2024.png

Semmi értelmét nem látom abban a fiktív tévés dologban, ugyanis semmi értelmét nem látom, annak ellenére a Tirpák Mihály TV Idents nyereségessé vált. Az év második felében a Tirpák Mihály csatornát is átgondolom másképpen, lehet, hogy az lesz, hogy háttérbe vonulok, vagy egy más tematikával szeretném felruházni. Továbbá a személyes blogomat szeretném folytatni. Továbbá ott van a Tirpák Mihály TV Idents blogom is, mely a TV Idents csatornámat egészíti ki.

Az LRF sorsa az lesz, hogy a honlap megszűnt, valamint a YouTube csatorna marad archívumnak, továbbá a Tirpák Mihály honlap megújulása már folyamatban van.

Tehát ennyi.

Véleményem a Mobilfox ámokfotusáról

Na itt álljon meg a menet!

Hetek óta figyelem ez a Mobilfox-os ámokfutást, amit művelnek a TikTokon, amiről nem voltam hajlandó elmondani véleményemet. De most az a pénzszórásos videó, amit a drágalátos TikTok foryou-ban dobott, végképp kiverte a biztosítékot. Szánalmasnak és gusztustalannak tartom, pláne egy cég részről, hogy ilyen mű balhét játszani rendőrségesdit meg bíróságosdit, ráadásul MARKETING céljából, azért gratulálni tudok. Ingyen kenyér és cirkusz az egész.

mobilfox.jpg

Abszolút pofátlanságnak tartom, hogy főként fiatalkorúakat célzó reklámban kihívja Budapest utcáin pénzt elkapni, ez azért túl megy minden határon. Az ilyen normátlanok nem érdemlik meg több figyelmet, ez csak SZÍNJÁTÉK az egész és szégyelljék magukat! Az is szégyellje magát, aki ebbe retardáltságban részt vesz, csak gratulálni tudok.

Újra a Bujtosi-tó partján

Mostanában beköszönt ez a kora nyári áprilisi idő, tavaly ilyenkor csak hűvösebb idő volt. Miután végeztem a kisérettségivel és a sulis nappal, így ebéd után egyből a Bujtosi-tó felé vettem az irányt a Nikon D60-as fényképezőgépem társaságában, ami az iskola táskámban volt mélyen elrejtettem el gondosan.

dsc_8294.JPG

A tó pont kapóra jött, ugyanis már készülőben volt egy nagy „giga fotósorozatom” a tavaszról, ugyanis már előtte készítettem a képet, mint például a cseresznyefa virágáról, a tulipánokról, a nárciszokról és a gólyáról, mint főközponti elem, azokat már megtekinthető az instagram oldalamon. Áprilisi időben a tó nagyon szép arcát mutatta, csak helyenként horgászokkal, stégen ülő szerelmespárral és a játszótéren játszó gyerekekkel volt tele, meg repkedő pihékkel.

Tovább

Hogyan készül egy lego film?

A lego film, másképpen brick film, de általában lego film nevet szoktam használni. A lego filmjeimet stop motion technikával készültek, vagyis több mint, 10 kép felhasználással másodpercenként. Hogyan készül egy átlagos lego film, ez lépésről, lépésre elmagyarázom.

img_20240315_141130.jpg

Első lépés, a forgató könyvírás

Ahhoz film készüljön, kell egy story ötlet és ez legjobban egy fogatókönyv formában kell feljegyzetelni a párbeszédeket. Aki tud az digitálisan, vagy egy erre alkalmas külön füzetben. Én inkább füzetbe vázlatozom a szövegkörnyezeteket. A ha nem vagy biztos abba, hogy melyik karakter szólaljon fel és belekeveredsz a szövegeket, akkor használhatsz színeket a karakterek megkülönböztetés érdekében.

Tovább

Nagy hosszú szünet után visszatért a Brick Light

2022. június 30-án volt utoljára videó a Brick Light csatornán, ekkor lett vége hivatalosan a LEGO Brick World-nek az ötszázadik epizóddal.

img_20240224_131742.jpg

Most nem egy új LEGO sorozattal tértem vissza, hanem egy kis filmmel, ugyanis Nájk családot átültettem lego verzióba. A videó alanya a Nájk család, ami 2024. január óta dobja nekem folyamatosan a TikTok platform. Az első videó, amit dobott a platform tőlük a Pakold össze ruhámat!! című videó, ami egy élőadás részlet volt, amit egy másik csatorna töltött fel.

Tovább

600 feliratkozó a fő csatornán

Tegnapi napon a Tirpák Mihály nevű fő csatornám elérte a 600 feliratkozót, így már ez az egyik év nagyobb durranása.

tirpak_mihaly_2024.png

A főcsatorna 2013-as indulása óta rengetegszer átalakult tematikában és kinézetileg, legutóbb 2 nappal ezelőtt bevezetésre került az új logó, valamin az új csatorna dizájn. A főcsatorna tartalma a hobbi, a szórakozás és a vlogolás. A csatorna állandó sorozata a VLOG, amit 2018. szeptember 1. óta csinálom, először a régi fő csatornán, majd 2021-től a jelenlegi fő csatornán, azóta már 67 rész készült belőle

Tovább

Ilyennek láttam a 2023-as szilveszteri kínálatot

2023-as esztendő végén a televíziós csatornák rengeteg színes műsorokat ajánlott, gondoltam megnézem, hogy a műsorok hogyan teljesítenek nálam.

2024-happy-new-year-background-design-greeting-card-banner-poster-illustration-vector.jpg

15 és 18 óra közti idősáv

15:20-kor huppantam a tévé elé és az első műsor egy film volt az RTL-en, melyen közkedvelt Bud Spencer és Terence Hill filmet adott Nincs kettő négy nélkül címmel. A párost hatodik alkalommal ismételte a csatorna, mivel 2017 óta ez a bejáratott műsorsáv a párossal. Híradó után is Bud Spencer és Terence Hill film ment kétszer is. Film szerintem oké, hogy délutáni 15 és 18 óra közötti sávban elférhetne, de este sajáttal is jelentkezhetne. A délutáni RTL-es kínálatra csak 3 pontot tudnék adni.

Tovább

Ez történt 2023-ban 12. rész: December

Az utolsó előtti bejegyzésben az idei novemberi eseményt tártam fel, melyben szóba került a szalagavató, az LRF újra indulása és a november végi havazás. Most a bejegyzés sorozat utolsó részében jön 2023. decembere.

img_20231220_190439.jpg

GTA VI. trailer reakció videó

Előző napon, december 5-én megjelent a Rockstar YouTube csatornáján a Grand Theft Auto hatodik részének az előzetese, így december 6-án készítettem belőle egy reakció videót a Tirpák Mihály React csatornámra. A reakcióra csak 46 megtekintés érkezett három hét alatt.

Tovább
süti beállítások módosítása