Tirpák Mihály Blog

Ez volt 2018-ban

2023. július 11. - Tirpák Mihály

Ebben a bejegyzésben a 2018-as évet vesézem ki, melyben szó lesz a Misi YT újra tervezésről, a LegoVilág 2 Powered by Brick Light-ról és a ötödik születésnapról.

img_20181115_124414.jpg

Metál banda képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon

A Dal 2018-at az AWS nevű metál banda nyerte meg, ezzel indulási jogot szereztek az Eurovíziós Dalfesztiválra, melyet 2018-ban Lisszabonban rendezték meg. A versenyre visszatért a 2009-es győztes, Alexander Rybak a legendás hegedűjével. Az AWS a Viszlát Nyár című dallal képviselte Magyarországot. A versenyt az izraeli Netta (én mindig csirkés néninek becézem a dal ritmikája miatt) nyerte meg a Toy című dallal és a 2019-es versenyt Izrael rendezi.

FIFA World Cup Russia 2018

2018. június közepén megrendezésre került a FIFA World Cup, vagyis ismert nevén FIFA Labdarúgó Világbajnokság, melyet Oroszországban rendezték. Ez volt az utolsó ilyen labdarúgós esemény, melyet Oroszországban rendezték nagy eseményként, ugyanis a tavalyi háború miatt az ország válogatottja nem indulhat a nemzetközi eseményen és az ország nem rendezhet egy nemzetközi labdarúgó tornát. Na visszatérve a 2018-as VB-re, melyet kisebb-nagyobb megszakítással követtem. A ’18-as VB döntőjét Horvátország és Franciaország játszotta, melyet Franciaország nyerte meg. A döntő alatt elkészült egy különleges LEGO Brick World epizód is.

LEGO Brick World 100. rész

Századik epizódhoz érkezett a LEGO Brick World, mely egy különleges epizód volt, ami egy esküvő volt. Az év februárjában volt osztálytársan adta az ötletet, hogy egy esküvői epizód legyen a sorozat századik része, ami jó ötletnek tartottam, ugyanis egy LEGO sorozatban sem volt ilyen epizód eddig. A századik epizódban a két rendőr, Attila és Enikő házasodtak össze, melyet a rendőségnél tartották meg. Az esküvőt a Rozsdás Rákollónál tartott Party zárta le.

Egy hét Balaton

A Mentor Alapítványnak köszönhetően reszt vettem egy hetes balatoni táborban 2018. augusztus 5 és 11 között. Ez idő alatt voltam Keszthelyen, Balatonedericsen, Nagyvázsonyon, Sümegen, Révfülöpön sétahajozni, Tihanyon és Monoszlón. Azóta minden évben megyek, voltam már 2019-ben ismét Balaton felvidéken, 2020-ban Zempléni községekben és 2021-ben is, és természetesen tavaly ismét Balaton felvidéken és szintén ismét Zémpléni községekben.

img_20180809_195747.jpg

Az első városi fotó sorozatom

Az első városi fotó sorozatom szólóban Nyíregyházán készítettem, az elsőn szerepelt a Római Katolikus Templom, Városháza, Kossuth szobor, Korona Hotel és Korzó bevásárló központ is. Azóta már lassan körbejárom teljes Nyíregyházát, ahol csak lehetséges, azóta készült képek a Nyírvíz palota, Kállay Gyűjtemény, a Moricz Zsigmond Szinház, a Krúdy Szálló, a Megyeháza, a Bárczi Gusztáv Általános Iskola, a Volt Pártház, a Szabolcs Irodaház, a Jósa András Múzeum és a Váci Mihály Kulturális Központ épületéről. Tájfotót készítettem a Bujtosi-tó partján és tervezek valamikor a Sóstói-tó partján és annak környékén képeket készíteni.

img_20181116_124910.jpg

LegoVilág 2 Powered by Brick Light

Az első évadot követő öt éves szünet után visszatért a LegoVilág, csak más formában, ez nem más, mint a LegoVilág Powered by Brick Light néven, ami azt jelezte, hogy a LegoVilág, mint formátum a Brick Light csatorna részesé vált a LEGO Brick World mellett. A LegoVilág széria immáron a második alkalommal érkezett, mely egy teljesen új villában készült el. A szériát Fazekas Ferenc nyerte meg.

A U2row-kálváriája

2018-ban a YouTube-on egy botrány ütötte fel a fejét, melyben a U2row és a LEGJOBB MAGYAR TOP 10 csatorna üzemeltetői egy plágium botrányba keveredtek bele, mert a két csatorna 100%-ban egy az egyben lenyúltak a valamelyik külföldi tartalom gyártótól egy-egy videó teljes anyagát és annak a szövegkörnyezetét lefordították magyarra. Erre a jelenségre számos videós felszólat, mint BROWN, RavenCroaks Bandi és flex is. 2018. október 6. egy törtneti pillanat volt, ugyanis a YouTube egy igazságosmódon lépett egy erkölcstelen csatornával szemben, vagyis a U2row eltűnt a platformról, amit az Inside a cikkben is történeti pillanatként említi az eseményt, mert a YouTube már valahányszor igazságtalanul törölt egy csatornát, köztük a Videodrome csatornát ok nélkül. A törlés óta a srácok létrehozták az új U2row-t, majd teljesen eltűntek a platformról. Ennek ellenére a LEGJOBB MAGYAR TOP 10 még mindig szárnyal.

2018 a zenében

2018-ban olyan külföldi slágerek voltak nálam, mint Rita Ora, Clean Bandit, George Michael, WHAM!, Jain, Blümchen, Katy Perry és Taylor Swift dalai. A szalagavatói tánc próbákon a tornaterem ablakából hallottam az Ed Sheeran – Perfect című dalát.

Míg magyarok közül a Halott Pénz, a Pamkutya paródiák, az UNFIELD, a Wellhello, a Follow the Flow és a Majka és Curtis dalait. De a legdurvább az volt, hogy Majka szegeden jelentette be, hogy Curtis nélkül folytatják a zenélést, majd pár héttel később ismét Curtis-szel, majd tavaly másodjára szétmentek és azóta külön zenélnek, mint a mai napig. Barátaimnál a Horváth Tamás – Meggyfa című zenéje volt a slágere, ami hallható volt A Dal 2018-ban is. De még ott volt nálam a USNK – Posztolj című száma, ami ez volt az első dal, amit az X-Faktor idő alatt adtak ki.

Pepsi x X-Faktor

Először jelent meg valamelyik tehetségkutatóban a szponzor terméke, ez nem más, mint a Pepsi. A Pepsi volt az első olyan szponzor, ami az X-Faktor logós poharak helyett a nagy poháron tüntették fel a logójukat. Ennek alkalmából a Pepsi ki is adta a limitál csomagolását a Pepsi x X-Faktor, ami ez volt az első olyan doboz, amin egy műsor logója látható. Majd 2019-ben a Pepsi Max-szal folytatódott, majd 2021-től az italos szponzor megváltozott, vagyis a Pepsi helyét a HELL vette át.

img_20181123_131343.jpg

Pepsi generáció

Maradunk a Pepsinél, ugyanis nem az X-Faktoros volt az első, hanem az üdítő italgyártó kiadott különböző retro csomagolású Pepsit, vagyis az 1940-es évekbeli logóval, az 1970-es évekbeli logóval és az 1990-es évekbeli logóval ellátott dizájnnal. Továbbá a 70-es évek Pepsi csomagoláson Michael Jackson és 90-es évek Pepsi csomagoláson pedig Britney Speares arca köszönt vissza. A cukormentes Pepsi csomagolásán pedig Dancsó Péter arca köszönt vissza.

img_20180619_112527.jpg

Misi YT újra tervezés

2018 nyarán a Tirpák Mihály és a Brick Light csatornacsalád egybeolvadtak és egységesen Misi YT csatornacsalád égisze alatt folytatták a működésüket, majd rövidesen 2018. november 4-től ismét visszatért a Brick Light, mint tényleges csatorna család. Később 2021-ben a Misi YT csatorna családot leváltotta a Tirpák Mihály csatorna család a Tirpák Mihály Reupload keretén belül.

misi_yt_keret_logo.png

Elindult a VLOG

A Misi YT újra tervezésnek egyik pontja az volt, hogy más teljesen új széria induljon, ilyen volt például a VLOG című sorozat, amiben bemutattam, hogy mi folyik környezetemben. A vlog 2018 és 2021 között 29 részen keresztül a régi főcsatornán volt látható, majd az ismét újra tervezés miatt 2021-től a harmincadik résztől kezdve a jelenlegi fő csatornára került át.

Ötödik születésnap

2018. július 25-én megünnepltem a videózásom ötödik szülesnépját, ennek alkalmából készült egy montázs videó, melyben az öt év pillanatai öleli fel. Most meg idén lesz tíz éve, hogy jelen vagyok a YouTube-on. A Brick Light csatornán viszont készült egy múltidéző sorozat 5 LEGO, 5 ÉV címmel, ami a lego filmezésem történetét mutatta be a kezdektől, egészen a LEGO Brick World-ig.

Emlékek

Ez a sorozat volt az első olyan közös sorozat, melyet a volt osztálytársammal készült. A sorozat egy sztori alapozta, amit a volt osztálytársam írt Emlék címen, és engedélyt kértem arra, hogy meg filmesítem így időben meg kaptam az első és a második epizód forgató könyvét. Ebből csak az első epizód készült el és nem készült belőle további részek, így ez volt az egyetlen egy évadot és egy epizódot megélt sorozat.

Kirándulás Tokajban

2018 májusában az osztállyal lehetőséget kaptam, hogy egy napot Tokajban töltöttünk. Először kis kilátóban mentünk, ahonnan beláttuk a folyó partot, majd bejártuk a város és egy étteremben ebédeltünk egy jót. Majd a napot egy bazárral zártuk le.

img_20180522_121249.jpg

2018 a rajzban

2018-ban többnyire logót rajzoltam, de még ott volt az alakzat rajzolás, volt amikor saját kollekciót kellett tervezni és a vonalzó titkát is megtanultam.

tirpak_mihaly_logo.jpg

Ennyi volt a 2018-as évből, a következőben a 2019-es évet fogom megosztani veletek.

A bejegyzés trackback címe:

https://tirpakmihaly.blog.hu/api/trackback/id/tr118165048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása